Pred sezónou 2012/2013

05.09.2012 10:41

Úvod

Ahojte, rok sa s rokom zišiel a my sme na štarte už 4. Urawáckej sezóny. Pre nás zrejme najťažšej. Do 2. ligy sú prihlásené veľmi kvalitné mužstvá, či už sú to bývalí prvoligisti ako H.A.R.D. či Excelsior, stálice ako Pegas Team, Lamelland, Jednota TN "A", Crunch FC, alebo ambiciózny nováčikovia ako Fofo, FC Apač a Načo Názov.

 

Pohyby v kádri

Káder Urawy opäť, tak ako pred každou sezónou, doznal určitých zmien. Odišiel náš najlepší strelec minulej sezóny Dominik Chlebana, ktorý sa rozhodol ísť vlastnou cestou a založiť si svoj vlastný tím. Touto cestou by som sa mu ja, aj všetci ostatní, chceli poďakovať za účinkovanie v drese Urawy, najmä za chodenie na zápasy (18) a zaťaženie konta súperov 15 gólmi. V kádri Urawy taktiež skončili Dominik Rajský, Anton Žovic a Jakub Zimen, ktorým taktiež ďakujeme za ich služby, hoci v uplynulej sezóne neodohrali, kvôli zdravotným problémom či iným povinnostiam, toľo zápasov, ako by bolo potrebné. Sme radi, že sa po ročnej prestávke do Urawy vracia stálica v obrane Michal Páleník, prichádza taktiež Jozef Černý a Fero Husár. Posilám prajeme najmä dobré zdravie a formu

 

Plán pre sezónu 2012/2013

Ako ste si už mohli na našich stránkach všimnúť, los nám na začiatok sezóny prichystal veľmi ťažkých súperov. Preto verím, že sa športovo pobijeme o dobré výsledky. Chcem vás však tiež poprosiť o trpezlivosť, môže sa stať (i keď pevne dúfam, že tomu tak nebude), že sa nám nebude hneď od začiatku sezóny dariť tak, ako v tej minulej, kde sme po prvých 5. kolách mali 11 bodov. Treba si pripustiť aj možnosť, že po 5 kolách budeme mať 3, 5 alebo aj 0 bodov. Bol by som rád, ak by nevznikali kvôli tomu zbytočné hádky a skepsia, že nemáme dostatočný počet bodov. Stať sa môže aj to, že túto sezónu budeme hrať v 2. lige "len" o záchranu, pretože niektoré tímy sú nad naše sily. Ale ako už ste si aj vy (dúfam) všimli, po 3 sezóny sme nevynikali nejakou extraútočnou hrou, ale vždy sme sa sústreďovali najmä na pozornú obranu a málo inkasovaných gólov. Na tomto si myslím, že nie je treba nič meniť, len v tom pokračovať a udržať tento trend. Potom nemám obavu o naše dôstojné a kľudné účinkovanie v 2. lige. 

 

Novinky v Urawe

Hlavnou novinkou pre nadchádzajúcu sezónu budú nové dresy. Priznám sa, zatiaľ som ich nevidel, len z počutia viem, že by mali byť bieločierne. Každopádne v tomto vás chcem tiež požiadať, aby ste VŠETCI sledovali náš fcb profil (odkaz naň nájdete prípadne v sekcii užitočné odkazy), na ktorom bude vždy včas vyvesená informácia, v akých dresoch hráme nasledujúci zápas. Píšem to najmä preto, aby nedochádzalo k tomu, že niekto bude ešte v piatok večer o 20:00 volať Tomášovi, v akých dresoch hráme.

 

Aktualizácia stránok

Ako ste si už všimli, aktualizáciu našich výsledkov sa snažím robiť hneď po odohraní našeho zápasu, tj. v sobotu. Celková tabuľka 2. ligy, ako aj a ostatné výsledky, sa aktualizovali vždy v nedeľu po vyvesení na ofic. stránky MÚMF. Toto by všetko malo zostať, niekedy sa však môže z časových dôvodov stať, že stránka bude aktualizovaná až v pondelok, avšak len vo výnimočných prípadoch. Ako viete, nebudem vždy na každom zápase, preto vás chcem tiež poprosiť, aby mi vždy aspoň 1 z vás napísal zostavu z daného zápasu, rovnako tak aj strelcov prípadných gólov, či žlté a červené karty. Ďakujem.

 

Dôležitá poznámka na záver

Všetkých hráčov dôrazne žiadam, aby sa včas dostavovali na zápas ! ! ! Včas znamená aspoň tých 10 minút pred zápasom, aby ste sa mohli v klude prezliecť a trochu sa rozhýbať. Poniektorý na zápas prídete 2-3 minúty pred výkopom a hneď idete na ihrisko, bez rozcvičenia, bez kopnutia do lopty a potom to na ihrisku aj tak vyzerá. Málo z vás si uvedomuje, že vďaka nerozcvičeniu si môžete kadečo natiahnuť, prípadne sa inak zraniť, čo vám zabráni k nastúpenie v ďalších zápasoch, prípadne vás to môže obmedziť v zamestnaní/škole. Preto ešte raz, najmenej 10 minút pred výkopom, aby sa neopakovali situácie z minulých sezón, že hráme o 10:00 a o 9:55 sme sotva 4+1 na nastúpenie na zápas a aj z toho sa ešte 2 hráči prezliekajú !!! Uvedomte si, že ide aj o Vaše zdravie...

 

Čo dodať na záver?

Snáď len toľko, aby sme si zahrali dobrý futbal, ktorý nás bude tešiť. V minulom ročníku pohára MÚMF sa nám podarilo obsadiť krásne 3. miesto, ktoré nás dúfam povzbudilo a ukázalo, že našou hrou môžeme uspieť aj proti silnejším súperom. Preto verím, že sezóna 2012/2013 nám bude robiť radosť a i keď možno prídu ťažké chvíle, nezabúdajme spoločne na to, že "aj tak je to len futbal" :) Takže poďme na to ! ! !

 

Miki