Po základnej časti...

24.04.2012 20:26

Tak nám skončila základná časť. Prvotné dojmy? Trochu rozpačité. Pred sezónou sme vyhlásili cieľ pohybovať sa do 10. miesta a zabojovať o postup do prvej osmičky, čiže dá sa povedať, že sme ako tak uspeli. Ale postup do osmičky bol rovnako blízko, ako i ďaleko. Poďme si preto v stručnosti zrekapitulovať základnú časť.

 

Sezónu v 2. lige sme začali vynikajúco, keď sme po prvých 4 zápasoch mali 10 bodov, o plný počet nás pripravila len remíza s Colo Colo, kde sme mali jednoznačne na víťazstvo. Je treba objektívne priznať, že sme mali na úvod sezóny pomerne ľahšie vyžrebovanie a tí ťažkí súperi nás ešte len čakali. Po kontumačnej výhre nad Wajatawi nás postihla séria 3 zápasov bez bodu, ktorú sme našťastie ukončili včas výhrou nad bývalým prvoligistom - H.A.R.D. Avšak, aj tu treba objektívne priznať, že súper vtedy nebol kompletný. Avšak na jar naša forma išla výrazne dolu, okrem svetlého momentu v podobe 3 bodov so Spurs. Zarážajúce je naše jarné skóre - 8:20.

 

Klady základnej časti

- prínos posíl v tíme, či už J. Dvorského, alebo Dominika Chlebanu

- úspešné výsledky s Lammellandom, H.A.R.Dom a Spurs

- 3. najlepšia obrana v lige (43 inkasovaných gólov v 15 zápasoch)

 

Negatíva základnej časti

- jarná forma celého tímu, najmä však útočníkov (góly dáva len Dominik)

- smolné a niekedy aj zbytočné 1-gólové prehry so silnejšími súpermi

- naposledy sme viac ako 3 góly v zápase dali 8. 10. 2011 !!

 

Plán pre nadstavbovú časť

Hlavne kvalitne a dôstojne dohrať túto sezónu a pokiaľ možno vyskúšať si nové veci pre tú ďaľšiu. Osobne by som bol rád, ak by sa nám podarilo skončiť do 10. miesto, pričom 9. miesto by som považoval za zrejme optimálny obraz našeho mužstva v 2. lige. Síce ani v skupine o 9. - 16. miesto nás nečakajú ľahkí súperi, ale verím, že 9. miesto je v našich silách uhrať. Preto však hlavne potrebujeme zväčšiť množstvo gólov na konte súpera a ubrať množstvo gólov v našej sieti...